Fiat mihi secundum verbum Tuum

Celostátní setkání mládeže v Táboře se blíží

21. 8. 2007 21:01
Rubrika: Homepage | Štítky: CSM , Klokoty , Vít Zatloukal , liturgie
V těchto dnech se do jihočeského Tábora začnou sjíždět mladí lidé z celé České republiky, aby zde mohli společně v Kristově jménu požít IV. celostátní setkání mládeže. Motto setkání "Jako jsem já miloval Vás, tak se i vy milujte navzájem" zdůrazňuje jednu z podstat křesťanství, kterou je vedle víry a naděje láska.
Bez lásky,jak říká apoštol Pavel, je každý z nás jako zvučící kov a řinčící zvon, bez ní by ani víra a naděje neměla cenu. Setkání mládeže bude probíhat od 13.srpna do 19.srpna(tedy celý týden). Již dnes však je Táboře rušno a to především proto, že se sem sjel přípravný tým složený z 350 mladých lidí, kteří tu jsou rozděleny do několika skupinek, které každá svým dílem přispiv do mozaiky celého setkání. Proto zde najdeme například Stavbaře, kteří se starají o vystavbu podií a sociálních zařízení, ubytovatele, zdravotníky, pořadatatele a liturgy, kteří zajišťují adorace a bohoslužby v místních kostelích a jiných předem určených místech.
Není to samozřejmě lehké dát dohromady celý program a často přitom nikdo z nich ani večer nezamhouří oči. Kladou tím již nyní do setkáín tu největší oběť, jaká mohla být - sami sebe nesouce svůj kříž. Proto předem prosme za všechny členy přípravných týmů, kteří jsou ped námi, aby nám vyrovnali cestu a doufejme, že jejih práci po skončení setkání oceníme jako přínosnou nejen pro ně, ale hlavně pro ostatní účastníky, kterým to pomůže v jejich duchovním vývoji v pokačujícím životě.
Zobrazeno 1422×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková