Fiat mihi secundum verbum Tuum

1.den na Velehradě(14.7.2008)

15. 7. 2008 21:54
Rubrika: Activ8 | Štítky: Kamil , liturgie , Velehrad

Ráno jsem již vyjel ze svého domova obtěžkán dvěmi těžkými tažkami plný nadšení, které opadlo v Uherském Hradišti na nadraží, kde jsem musel 90 minut čekat na další spoj s pár stovkami v kapse, neboť mě dopravci stačili tak vysát, že jsem nestačil ani mrknout.

Když jsem přijel, dal jsem se do řeči s první osobou, která mě být se mnou nějakým způsobem sblížená - David Kaňa, mladší sourozenec svého bratra bohoslovce Petra, který pořád mluvil o tom, jak slyšel nahrávku jednoho čechoameričana, který tam zpíval tak prapodivně píseň Bože cfos ráčil nacož jsem řekl, že kdyby ho slyšel nebožtík Jan Nepomuk Soukop, tak by mu dal po tlamě.

Když jsme se vůbec poprvé sešli skoro celý kompletní náš československý liturgický tým, zjistili jsme, že humor nám v naší společné práci určitě scházet nebude.

Zatím nás bylo 16 s tím, že zbývajíc část týmu se sběhne do dvou dnů. o.Kamil, který působí v ostravské Staré Vsi na nějakém centru mládeže nám představil vizi naši skupinky, kterou přednesl už loni na česko-slovenském sněmu, kde se mluvilo, že to bude všechno easy a light a vše pujde bez problémů, což není zas až tak úplně pravda. Vše je sice téměř jednoduché, ale nervy a pot nebudou určitě nedostatkovým zbožím.

Celý den jsme zakončili slavnými nešporami ze svátku sv.Kamila(proč asi jeho:-)?) a večeří s ostatními skupinkami, po které následovala mše sv.

Naše skupina přesto zůstala vzhůru až do pozdních večerních hodin , protože jsme se ještě doseznamovali u dobrého tekutého moku a pak nankonec pozdě večer konečně zalehli a začali nabírat síly na další náročný den.

 

Zobrazeno 1376×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková