Fiat mihi secundum verbum Tuum

O cestě k duchovnímu povolání

16. 10. 2007 21:57
Rubrika: Osobní | Štítky: duchovno , modlitba , povolání
Již od svého útlého dětství, kdy jsem slýchával mnoho pohádek o strašidlech, princeznách, které z nebezpečí zachraňovali udatní princové jsem jedno poprvé spatřil Bibli. Byla taková pěkná se spoustou obrázků a ukázal mi ji tenkrát bratr, který ji dostal darem od pana faráře. Ukazoval mi ty obrázky a u některých mi také vyprávěl, co ten výjev, který je tam zobrazen znamená a jaký příběh to je. Bylo to pro mne něco jako nová pohádka, která je pravdivá(ostatně jakožto ty ostatní, které mi tak připadly). Nejdříve mi tenkrát ukazoval starozákonní příběhy a až potom mnohem později nakonec došlo na Nový zákon.
Vůbec poprvé jsem spatřil tenkrát vyobrazení Krista a jako malý chlapeček téměř čtyřletý jsem se s jeho osobou seznamoval. Ptám se bratra a kdo je toto přičemž jsem ukázal na výjev ukřižování. "To je Ježíš," doslechl jsem se jednorázovou odpověď. A já zvídavý pídil jsem se tenkrát zeptal - "To byl copak nějaký otrok?" - spletl jsem si ho tenrát s Mojžíšem zvláště kvůli tomu, že jsem viděl jeho šat na kříž, který tařka připomínal otrockou roušku, jako měli Izraelité na vyobrazeních z egyptského otroctví, protože tam bylo a dodnes je veliké parno a to jak na slunci, tak i ve stínu.
A bratr mně jednoduše odbyl - "vůbec ne" a Bibli zavřel. Tenkrát jsem nechápal vůbec oč jde.
A léta plynula. Z malého chlapce se stal dospívající muž, který pochopil, že pohádky jsou povídačky a zároveň zjistil z mnoha historických pramenů, která jsou jeho hobby už od dětství, že být křesťanem, který uznává vykupitelskou činnost Ježíše nazývaného Kristus nad světem za pravdivou společností býval opovrhován nebo dokonce vražděň vlastním otcem či bratrem. A tento rozkol trvá dodnes.
Zároveň po těch mnoha letech jsem pochopil, že ta myšlenka s tím otrokem nebyla zas až tak mylná a zas tak hloupý nejsem. Kristus byl doopravdy otrok nebo, jak se zmiňuje Písmo, služebník. Sestoupil na tento svět, aby se za nás vydal peklu a zachránil nás z otroctví hříchu. Přitom si vytrpěl i to, co nejhorší zločinec a tím byla smrt na kříži. Sám sebe dal za nás všechny a to až do poslední kapky krve, která vytekla z jeho těla do poslední kapky.
Před pár letmi jsem si proto po vzoru mnoha Kristových následovníků a svatých, že budu také sloužit lidem, ale v první řadě především lidem. Chci jim pomáhat v jejich utrpení, radostech i bolestech, ale nevím jestli toho budu schopen. "Pané, jsem člověk hříšný, ale dáš-li jedině ty, má duše se uzdraví a když budeš chtít poručím této hoře, aby se přesunula z kopce do údolí, aby skrze ní bylo slovo Boží zjeveno pohanům a lidstvo bylo vykoupeno."
Hospodi pomiluj, hospodi pomiluj, Blahosloví.
Veď nás na našich cestách, abychom žili, tak jak ty chceš a dokázali milovat co nejvíce tebe a až potom sebe a ostatní. Dej nám lásku, víru a svého Ducha. Obnov nás a všechno bude stvořeno a obnovíš tvář země!
Zobrazeno 1565×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková