Fiat mihi secundum verbum Tuum

Je na čase se připravit na duchovní obnovu

14. 2. 2009 22:12
Rubrika: Osobní

Už s tím sám musím něco dělat. Delší čas se snažím pomocí textů k rozjímání duchovnjě prohlubovat svůj vztah k Bohu. Snaha a myšlenka je dobrá, ale mé srdce již postupně ochabuje. Co bude toho příčinou? Jako tělo potřebuje pravidelnou dávku jídla a vody, aby mohlo přežívat a nebo naopak sílit, tak i má duše potřebuje pravidelně jak svátosti, tak i duchovní obnovu bez které sice může přežívat, ale nemůže sílit(nebo přimo mohutnět).

Delší čas se již chystám k otci Havlátovi na Vranov, ale nedaří se. Nejlepší možností jak letos vykonat duchovní obnovu je sbalit si o prázdninách pár švestek a vyrazit buď do Koclířova nebo někam do ústrání. Dvacet let je dvacet let a pokud se sebou nebudu něco dělat, tak asi zakrsnu u cesty a to zajisté nechci. Duchovní otec mi tak poradil a já nechci zklamat. Prostě pujdu a doplním si duchovní baterky .

Zobrazeno 1003×

Komentáře

nebe7

Ahoj máš pravdu pravidelnost například v modlitbě a denní čtení písma je to správné,ale někdy potřebuje člověk víc šťávy. Já si dělám duchovní obnovu na Tv Noe každý týden je tam něco z charismatické konference z Brna šlo to celou zimu. Snad to budou dávat znovu. Taky je dobré čerpat z křesťanských knih. Já kupuji z Karmelitánského nakladatelství, mají tam opravdu poklady. Ochabujeme, protože jsem slabý,a všude jsou lákadla, já nikam nejezdím. Myslím že Havlát tvoje řešení , řešení by měl najít každý sám v sobě. Mě třeba pomáhá když každý večer mluvím s Ježíšem a všechno mu povím a odevzdám mu celé své srdce, aby mu vládl,vedl ho a proměnil. Zkus každý večer vědomě odevzdávat Ježíši své srdce a uvidíš zázraky ve svém životě pokud jsi to doposud neudělal. Ježíš změnil celý můj život,ale na to by nestačil ani tento tvůj blog abych to popsala. Někdy hledáme to co hledáme někde jinde a přitom je to v nás. Měj se krásně Dana

Daniel Zouhar

Všechno z toho co píšeš je hezké a dobré. Já se to také snažím praktikovat, ale vím, že mi schází duchovní vedení, a proto potřebuji duchovního, který mi v té věci pomůže. Před čtyřmi lety jsem takovou oporu měl, ale poté, co musel opustit své místo, které bylo poblíž nás jsem již bez duchovního, který by mi pomáhal sílit ve víře, ke kterému bych mohl přijít pokaždé, když bych si s něčím nevěděl rady, kvůli nejasnostem v nauce, vlastnímu životnímu psotavení apod. Právě kněz je jedním z článků, který mne věřícího může více spojovat s Kristem a to nejen ve svátostech církve.

nebe7

Jaké nejasnosti v nauce myslíš?

nebe7

Víš že nemusíš všechno vědět? Bůh je láska a podle toho kolik dáváš lásky tolik se sjednocuješ s Bohem. Hledej sýlu Boha v lásce v lidech. Zkus si přečíst moje básničky snad ti napoví jak v životě hledat Boha. Až budeš v nebi, Otec se Tě nebude prát kolik pravdy víš, ale kolik lásky a času jsi dal.

Daniel Zouhar

Jaké asi? Když nejsem doktor teologie, tak se chodím při každé nejasnosti, když nerozumím katechismu či čemukoliv jinému se poradit nejlépe se svým duchovním.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková