Fiat mihi secundum verbum Tuum

Teorie o pakárnosti písně

18. 5. 2009 23:09
Rubrika: Homepage

01 Tenis.wma

Za touto teorií hledejte Karla Plíhala a Jarka Nohavicu, kteři na ni přišli někdy mezi lety 1975 - 1989

Píseň Tenis, před kterou varuju. Varuju vás, protože vím, že je to jedna z největších pakáren, kterou jsem kdy v životě napsal. Pakárna, to je název písně, který se odvozuje od slova pako, takže autor pakárny je vždycky pako. My jsme to vymysleli s Plíhalem a dokonce jsme vymysleli i jednotku pakárnosti písně - je to tzv. 1 Par a pak jsme i vymysleli, že písnička je tím větší pakárna, čím více má pakárů a pakárů má tím více, čím je to větší pakárna.

Pakár se označuje řeckým písmenem Fí od slovenského Fíha.

normálně mají tak písničky shruba, no, my máme tu stupnici cejchovánu od 0 do 100 po desetinách, jako po jednotkách hlav. Takže desetiny, tak hrubě dost a normálně mají písně tak 15, 17 pakárů. Nějaké pakáry se vždycky najdou.

Průměr náš je tak kolem 23 pakárů, Plíhal má tak 26 shruba. Tato písnička - Tenis, moc jsme ji nekonzultovali, ale myslím si, že na těch 57, 58 pakárech se shodneme. Možná se ptáte, kde jsou slyšet ty písničky kolem těch 90 - 95 pakárů. Bez toho přátelé, že bych chtěl dělat nějaký komunální humor tak vás odkazuji - PUSŤTE SI RÁDIO!"

 

To je všechno ke stručné přednášce o pakárech. Je načase se pustit do měření těch písní, které produkují křesťanské kapely a scholy. :-)

Zobrazeno 1728×

Komentáře

Schalke

Písnička mě bohužel nejde otevřít :( Ale stejnak mě není jasný proč jednotka není jeden 1 Pakar.. Je to logičtější.. Dále bych si dovolil nesouhlasit s tím že slovo fíha je slovenského původu neboť mám nezvratné důkazy že je původu moravského.. Neb moje babička viděvši (jakože když viděla) moje vysvědčení v 9 třídě..pravila FÍHA a vlepila mě facku přes celou hubu jen to mlasklo.. A pokud je mi známo nemá moje babička žádnou přízeň na východ od řeky Moravy..

Daniel Zouhar

Ono taky záleží na tom jestli tvá babičky bydlí na moravské slovácku nebo znojemsku. Moravské slovácko je přímo ovlivněno blízkým slovenskem a jejich názvosloví je často velmi podobné.

Petr Janoušek (janick)

Zajímavá teorie. Zajímalo by mě, čím se to měří.

Daniel Zouhar

Nejspíš se musíme zaměřit jednak na text, pak hudební doprovod, jazyk, formu a také osobu interpreta, protože to, jak je velké pako je zde samosebou rozhodující.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková